×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in

RSS

Gradska uprava

ZA ODRŽAVANJE I RAZVOJ PREDŠKOLSKE DJELATNOSTI VRLICI 154 TISUĆE KUNA

Ugovor o dodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini jučer je u Zagrebu s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željkom Josić potpisao gradonačelnik Grada Vrlike Jure Plazonić. Vrlici je Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini dodijeljeno je 154.000,00 kuna.
Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je i za 2022. godinu Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti ukupne vrijednosti 6,1 milijun kuna. Financijsku potporu ostvarilo je 25 gradova, a njom je obuhvaćeno 1.108 djece vrtićke dobi. Ove godine, u odnosu na prošlu, dodijeljeno je gotovo dvostruko više sredstava, a dobilo ih je i znatno više gradova iz ukupno 9 županija; Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Karlovačke, Virovitičko-podravske. Ova mjera podrazumijeva osiguravanje financijske potpore iz Državnog proračuna za što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u gradovima s potpomognutih područja.
Pojedinim je jedinicama zbog nedostatnog lokalnog proračuna teže iznaći dovoljna sredstva za rad dječjih vrtića, na ovaj se način, putem ove mjere, to gradovima olakšava, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Želja Josić u uvodnom obraćanju. „Cilj je ove mjere i zadovoljiti potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dob te im olakšati usklađivanje privatnog i poslovnog života. Na taj način potičemo mlade obitelji na ostanak u svojoj sredini“ istaknula je državna tajnica Josić. Dosadašnja suradnja jedinica lokalne samouprave i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade pokazala je, dodala je, kako je zajedničko djelovanje usmjereno na demografska pitanja ključ uspjeha u podizanju kvalitete života stanovništva u lokalnim jedinicama. U ime gradova kojima su uručeni ugovori o dodjeli financijskih sredstava prigodno se obratio gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob. U svom govoru, državna tajnica je naglasila kako je u protekle četiri godine na području RH izgrađeno ili obnovljeno 500 vrtića.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 77 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA U GRADU

Turistička zajednica Grada Vrlike i Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika organizirali su akciju uređenja zelenih površina u gradu.
Grad Vrlika osigurao je sadnice cvijeća.
Uređeni su ulazi u grad odnosno ulaz kod Alegića i kod Studenca te prostor ispred ulaza u zgradu Gradske uprave i pored spomenika na Trgu dr. F. Tuđmana.
Posebna zahvala predsjedniku pčelara gosp. Peri Turudiću koji nam je pomogao što se vidi iz priloženih slika.
Cilj je postignut, a to je što ljepši grad obzirom da su djelatnici Eko Vrlike već postavili viseće pitare duž ulica u centru.
Ljepoti mjesta pridonose i vrijedni građani koji uređuju svoje okućnice, prozore i balkone.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 170 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

BELGIJSKI VELEPOSLANIK POSJETIO VRLIKU

Gradonačelnik Grada Vrlike Jure Plazonić, primio je u gradskoj vijećnici veleposlenika Belgije Nicolasa Buycka.
Tema razgovora je bila gospodarska i kulturna suradnja između dviju zemalja, a naglasak je bio na Belgijskoj tvornici čokolade u Vrlici kao primjer dobre suradnje.
Nakon prigodnog uručenja poklona, lutke u vrličkoj narodnoj nošnji, druženje se nastavilo u Poslovnom inkubatoru u Kosorima, odnosno u pogonu za proizvodnju čokolade.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 264 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

SRETAN USKRS

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam gradonačelnik i djelatnici gradske uprave Grada Vrlike!
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 238 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed